GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şehit Ferhat Gözen İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

1960-1961 Eğitim-Öğretim yılında Mütercim Asım Caddesi Yeniçeri Sokağında şu anki Gaziantep Turistik Çarşı' nın kurulu olduğu arsa üzerinde Merkez Hürriyet İlkokulu adı ile açılmıştır.

Çevresinin zamanla sanayileşmesi, öğrenci mevcudunun aşırı düşmesine sebep olmuş ve bu nedenle Dayı Ahmet Ağa İlkokulundan okulumuz adına bir kat tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ilkokula okulumuzun öğrenci, öğretmen ve araç-gereçleri nakledilmiştir. Boşaltılan Merkez Hürriyet ilkokulu binası Merkez Ortaokulu adı ile faaliyetine devam etmiştir.

1982-1983 Eğitim-Öğretim yılında şu anda eğitim -öğretim faaliyetini devam ettirdiği Düztepe Semti Kıbrıs Mahallesi Çamlık caddesindeki yere taşınmıştır.

Okulumuz 1982-1983 Eğitim-Öğretim yılında 6 derslikli tek katlı binasında eğitim öğretime devam ettikten sonra, 1984-1985 öğretim yılında yapılan ilave ikinci kat ile rahatlamış ve eğitim-öğretimine devam etmiştir. 1998 yılında Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması sebebiyle    12 derslikli ek bina yapılmış olup, halen eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

2006-2007 eğitim-öğretim yılında Okul bahçesine Dünya Bankası tarafından  tam donanımlı Anasınıfı yapılmıştır.

2010 yılında okulun diğer 6 derslikli binası yıkılarak 33 derslikli yeni bir bina yapılmış ve 2011 yılında eğitime başlanmıştır.

2013 yılında yapılan değişikliklerle okul bahçesi ikiye bölünmüş küçük binanın tamamı  ve büyük binanın zemin katının büyük kısmı ile 1.katının  bir  bölümü ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısındaki artış nedeniyle iki adet konteyner sınıf bahçeye yerleştirilerek sınıf olarak kullanılmıştır.

Okulumuzun Hürriyet İlkokulu olan adı Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 23.01.2018 tarih ve 38 nolu komisyon kararı gereğince Şehit Ferhat Gözen İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

2018-2019 eğitim öğretim yılı başında; Şehit Ferhat Gözen'in ailesinin girişimi ile okulun dış cephesi kaplama ile onarılmış, iç mekan zemini fayans döşenmiş ve kapılar ile wcler onarılmıştır.

2019/2020 eğitim öğretim yılında B Blok tuvaletleri yeniden onarılmış,derslik kapıları yenilenmiştir.

2020/2021 eğitim öğretim yılında B Blok dış cephesi yeniden onarımdan geçirilmiştir.

2021 yılında tüm sınıflara Piktes Projesi kapsamında akıllı tahta takılmıştır.

Yayın: 07.12.2021 - Güncelleme: 01.05.2022 21:14 - Görüntülenme: 249