GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şehit Ferhat Gözen İlkokulu

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü

Dünya genelinde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanır. Bu özel günde farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen günde temel amaç farkındalık yaratmak ve toplumu daha bilinçli hale getirmektir. Genellikle down sendromu toplum tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görünse de genetik bir farklılık olarak tanımlanır.

Dünya genelinde 6 milyon civarında down sendromuna sahip kişi bulunur. Her toplumda görülebilen down milliyet, ülke ya da sosyo ekonomik durum fark etmeden her yerde ortaya çıkabilir. Sendromla ilgili erken yaşlarda yapılabilecek farkındalık çalışmaları toplumun daha bilinçli olmasını ve sendroma sahip olan kişilere daha hoşgörülü davranmasını sağlar.

Okulumuz Şehit Ferhat Gözen ilkokulu Özel eğitim sınıfı olarak bugünün anlam ve önemi hakkında farkındalık çalışmalarımız oldu. Bunlar arasında pano çalışması yapıldı, konu hakkında bilgilendirici videolar öğrencilerle beraber izlendi ve son olarak okulumuz bahçesine bugünün anısına zeytin ağacı dikme etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu gibi farkındalık çalışmalarıyla özel gereksinimli bireylerin okulumuzda ve sosyal hayatta daha kolay uyum sağlanması amaçlanmıştır.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 14:14 - Görüntülenme: 38